KNVB-top levert ook salaris in

Print
KNVB-top levert ook salaris in

Bondsvoorzitter Just Spee Afbeelding: ANP

Niet alleen de profspelers van de Nederlandse voetbalclubs leveren salaris in tijdens de coronacrisis, ook bij de KNVB gebeurt dat. „Binnen de KNVB zijn er personen die net als in de rest van de voetbalwereld besloten hebben om salaris in te leveren vanwege de coronacrisis”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

De KNVB wil niet op namen ingaan en wil ook niet zeggen om welke bedragen of percentages het gaat. Volgens De Telegraaf brengen onder anderen bondsvoorzitter Just Spee, de directieleden en bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal een ‘loonoffer’ om de KNVB enigszins te ontzien.

De meeste clubs uit de eredivisie hebben inmiddels een akkoord bereikt met hun spelers over tijdelijke salarisverlaging. Ook de leden van de technische staf en de directie van die clubs leveren geld in. Bij sommige clubs wordt het kantoorpersoneel eveneens gekort. Het akkoord dat de vakbonden voor werkgevers en werknemers in de voetballerij hebben gesloten, dient als basis voor de gesprekken daarover.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen