Nieuwe arrestaties in Belgische ontvoeringszaak

Print
Nieuwe arrestaties in Belgische ontvoeringszaak

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Belgische politie heeft drie nieuwe verdachten aangehouden in de zaak rond de ontvoering en gijzeling van een 13-jarige jongen. Er zijn nu in totaal tien verdachten. Het Openbaar Ministerie in Hasselt ziet hen als leden van een criminele organisatie.

De jongen werd in de nacht van 20 op 21 april ontvoerd uit het ouderlijk huis in Genk door gemaskerde en bewapende indringers. De zoon van een voor drugssmokkel veroordeeld Koerdische man werd begin deze week na 42 dagen gijzeling vrijgelaten, mogelijk na betaling van ruim 3 ton losgeld. Er was 5 miljoen geëist.

Het vermoedelijke brein achter de gijzeling is de 45-jarige moslimextremist Khalid B. uit Maaseik. Van de zeven eerder aangehouden verdachten zouden er vijf geradicaliseerde moslims zijn.

Lees ook: Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van grootschalige drugssmokkel

Het huis van de ouders van B. in Maaseik, waar het kind mogelijk is vastgehouden, is woensdag doorzocht. Daarbij is zijn zus (39) opgepakt, bevestigt het OM. Zij is vastgezet door de onderzoeksrechter. Een van de verdachten is eerder onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen