Meerssen haakt aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Print
Meerssen haakt aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Ondersteuning voor volwassenen die willen sporten of een culturele hobby willen uitoefenen, maar dat niet kunnen betalen. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Meerssen haakt, als eerste gemeente in Limburg, aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Het landelijke fonds is er voor volwassenen die willen sporten of een creatieve of culturele hobby willen uitoefenen, maar dat niet kunnen bekostigen omdat ze rond of onder het bestaansminimum leven. Omdat sporten of creatief bezig zijn positieve effecten heeft op de gezondheid, wil de gemeente Meerssen die ondersteuning bieden. De samenwerking start op 1 juli. Mensen die een beroep willen doen op het fonds kunnen zich melden bij de gemeente. Een aanvraag verloopt altijd via een intermediair, zoals bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen