Waterschap akkoord met actieplan waterbuffers Meerssen

Print
Waterschap akkoord met actieplan waterbuffers Meerssen

Een belangrijk onderdeel van het plan om wateroverlast in Meerssen in de toekomst tegen te gaan, is het vergoten van de buffercapaciteit. Afbeelding: archief De Limburger

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Het Waterschap Limburg heeft een klap gegeven op fase 1 van het actieplan om de buffercapaciteit in Meerssen te vergroten.

Er wordt op allerlei manieren actie ondernomen om de zware wateroverlast die Meerssen al meermaals heeft getroffen bij hevige regenval te lijf te gaan. Eén onderdeel betreft het vergroten van zeven reeds bestaande waterbuffers en de aanleg van drie nieuwe. Het plan is de afgelopen periode besproken met omwonenden en ligt van 8 juni tot en met 20 juli officieel ter inzage. Als er geen bezwaren worden ingediend, zou het werk aan de buffers naar verwachting begin september kunnen beginnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen