Recherche zoekt drie getuigen van beschieten auto

Print
Recherche zoekt drie getuigen van beschieten auto

De politie sloot eerder de Schildstraat af voor onderzoek. Afbeelding: De Limburger

Brunssum -

De recherche zoekt drie mannen die mogelijk informatie hebben over een schietincident waarbij in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 mei een geparkeerde auto aan de Schildstraat in Brunssum is beschoten.

Buurtbewoners hebben die nacht knallen gehoord. Pas de volgende middag is aangifte gedaan van het incident, waarna de politie de straat afsloot voor onderzoek. Getuigen hebben vijf kogelinslagen in de auto geteld. Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt de aanleiding en wie er verantwoordelijk voor is geweest.

Lees ook: Geschoten op geparkeerde auto nabij Barbarakerk Brunssum

Bestelbus

Uit voorlopig onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat er een witte bestelbus die zaterdagnacht rond drie uur vanaf de Schildstraat via de Koolweg naar het Treebeekplein is weggereden. Mogelijk heeft het busje op het Treebeekplein enige tijd geparkeerd gestaan. Graag komt de politie meer te weten over deze bus of in contact met degene die er mee heeft gereden die nacht. Het is een witte bus type Caddy van het merk Volkswagen.

Rond hetzelfde tijdstip liepen er drie mannen gezamenlijk vanuit het Treebeekplein in de richting van de Koolweg en vervolgens naar de Zonnestraat. De recherche zoekt hen, omdat ze mogelijk informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen