Lienebrug komt over de haven van Wanssum te liggen

Print
Lienebrug komt over de haven van Wanssum te liggen

De liggers van de Lienebrug zijn de langste ter wereld. Daarmee heeft Wanssum een wereldrecord te pakken. Afbeelding: Projectbureau Ooijen-Wanssum

Wanssum -

De Lienebrug. Zo zal de nieuwe brug over de haven van Wanssum gaan heten. De naam is bedacht door Annie Jacobs en Piet Weijers uit Wanssum.

Ooit heeft er een Lienebrug bij de monding van de Molenbeek gelegen. Daar komt deze naam vandaan. Het was destijds een belangrijke brug voor de scheepvaart op de Maas. Motoren waren er toen nog niet. Als er geen wind was, werden schepen vanaf de kant door paarden (liene in het dialect) getrokken. De 69 meter lange liggers van de moderne Lienebrug worden op 11 en 12 juni geplaatst. Het zijn de langste voorgespannen liggers ter wereld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen