Europaweg-Noord in Landgraaf afgesloten voor autoverkeer

Print
Europaweg-Noord in Landgraaf afgesloten voor autoverkeer

Voorbeeld van een natuurbrug. Afbeelding: Jeroen Kuit

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De Europaweg-Noord in Landgraaf is vanaf deze week ruim een half jaar afgesloten tussen de Reeweg en de Waubacherweg. Tot 18 december wordt daar gewerkt aan de natuurbrug Heidenatuurpark.

De nieuwe natuurbrug verbindt de Brunssummerheide en Teverenerheide met elkaar. Samen met de ontkluisde Rode Beek en natuurbrug Feldbiss over de Buitenring Parkstad Limburg ontstaat zo één groot gebied met 2100 hectare natuur.

In februari zijn de eerste voorbereidingen gestart voor de bouw van de natuurbrug. Nu zijn de werkzaamheden aan de natuurbrug zelf begonnen. Het verkeer wordt omgeleid. Langzaam verkeer en landbouwverkeer kan dan via een tijdelijke bypass rijden. Naar verwachting is de natuurbrug eind 2020 gereed.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen