Terrasrijder (19) Gennep had lachgas gebruikt

Print
Terrasrijder (19) Gennep had lachgas gebruikt

Afbeelding: Theo Peeters

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De man (19) uit Ottersum die woensdagavond met zijn auto een terras opreed in Gennep, had lachgas gebruikt. Dat gold ook voor de twee anderen die in de auto zaten.

De politie heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Bloedonderzoek moet nog uitwijzen of de bestuurder daarnaast onder invloed was van alcohol of drugs. De uitslag van dat onderzoek kan nog even op zich laten wachten.

Bij het incident aan de Zandstraat raakten zes mensen op het terras gewond.

Lees ook: Eindelijk mocht het terras weer open, en toen veroorzaakte een auto er een bijna-ramp

Niet met opzet

De politie heeft inmiddels met verschillende getuigen gesproken. Daaruit komt het beeld naar voren dat de Ottersummer niet met opzet het terras opreed. Hij kwam met zijn auto om nog onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht en schoot door naar het terras.

Lees ook: Kort nachtje door auto die terras op reed: ‘Zodat we weer open konden’

Ziekenhuis

Hij raakte meerdere tafels en stoelen, waarbij zes mensen verwondingen opliepen. Eén van hen ligt nog met beenletsel in het ziekenhuis.

De 19-jarige bestuurder is vrijdag vrijgelaten. Hij blijft verdachte.

Auto rijdt terras op in Gennep. Video: SK-Media

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen