Training voor groep 8’ers die naar de brugklas gaan

Print
Training voor groep 8’ers die naar de brugklas gaan

Afbeelding ter illustratie. Afbeelding: ingimage

Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg -

Mondriaan Preventie biedt voor het elfde jaar op rij de gratis zomertraining ‘Plezier op school’ aan voor groep 8’ers. De training is voor kinderen in Parkstad die na de zomer naar de middelbare school gaan.

In de training leren de deelnemers hoe ze zich sterk kunnen voelen in het contact met leeftijdsgenoten, zodat ze een goede start maken, niet buitengesloten worden en vrienden kunnen maken. De training wordt gegeven in samenwerking met Jong en Sterk (JENS).

Coronacrisis

‘Plezier op school’ is in het leven geroepen om de middelbare schooltijd van kinderen die niet zo makkelijk hun plek vinden, goed te laten verlopen. En omdat er op het voortgezet onderwijs meer zelfstandigheid wordt verwacht. Daarnaast benadrukt Mondriaan dat de stap naar een nieuwe school een stuk makkelijker wordt dankzij de training, vooral nu leerlingen in de coronacrisis minder tijd in groep 8 hebben kunnen doorbrengen.

Tijdens ‘Plezier op school’ leren de aanstaande brugklassers sociale en communicatieve vaardigheden en oefenen ze die in rollenspellen. De zomertraining wordt één week voor aanvang van het nieuwe schooljaar aangeboden, zodat hetgeen de kinderen geleerd hebben vers in het geheugen zit.

Aanmelden

De tweedaagse training wordt gegeven in de week van 17 tot 21 augustus 2020. Ieder kind dat naar de brugklas gaat mag gratis meedoen. Ouders kunnen hun kind voor 10 juli 2020 aanmelden via preventie.kj@mondriaan.eu. Preventiemedewerkers Marion Heijmans en Mark Meijer nemen contact met de ouders op voor een kennismaking en verdere toelichting. Nog voor de zomervakantie horen ouders op welke locatie hun kind kan deelnemen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen