Maurice de Hond: ‘Dankzij Marc heb ik de kracht gekregen om door te gaan’

Print
Maurice de Hond: ‘Dankzij Marc heb ik de kracht gekregen om door te gaan’

Afbeelding: ANP

Marc de Hond heeft zijn naasten in de aanloop naar zijn dood veel steun en kracht gegeven. Omdat de presentator, theatermaker en rolstoelsporter, die woensdag op 42-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, al langer wist dat hij dood zou gaan deed hij er alles aan om zijn geliefden te laten weten hoe belangrijk ze voor hem waren. Dat vertelde zijn vader Maurice de Hond in M.

Zo schreef Marc onder meer lange brieven aan belangrijke mensen in zijn leven en was hij er voor ze. ,,Het verdriet hebben we samen gedragen”, vertelt de opiniepeiler. ,,Het verlies zal er zijn, maar het positieve overheerst.”

Lees ook: Theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond (42) overleden

De bewuste wijze waarop Marc en zijn familie zich konden voorbereiden op zijn dood gunt Maurice ook anderen in dezelfde situatie. ,,Als je de kracht hebt om eroverheen te stappen, dan kun je zoveel doen voor het verwerkingsproces van de mensen om je heen.”

De opiniepeiler wil dan ook niet worden gezien als ‘een gebroken vader’. ,,Nee, ik ben Maurice de Hond en heb dankzij mijn zoon de kracht gekregen om door te gaan, net als de mensen om hem heen en dat is zo’n belangrijk iets.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen