Trump dreigt weer met heffing op Europese auto’s, nu vanwege de Amerikaanse kreeft

Print
Trump dreigt weer met heffing op Europese auto’s, nu vanwege de Amerikaanse kreeft

De Amerikaanse president Donald Trump tijdens een werkbezoek aan de Amerikaanse staat Maine. Afbeelding: AD/Reuters

De Verenigde Staten dreigen met heffingen op auto’s van Europese makelij als het tarief op Amerikaanse kreeften niet wordt aangepast. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een bijeenkomst met commerciële vissers in de staat Maine.

Ook nam Trump om die reden China op de korrel. Dat land moet zijn tarieven voor kreeft ook aanpassen, anders volgen mogelijk maatregelen.

De president ondertekent vrijdag een document dat het vissen in een beschermd natuurgebied in de Atlantische Oceaan toestaat. In 2016, het laatste jaar dat Barack Obama president van de Verenigde Staten was, werd een visverbod voor de Northeast Canyons en Seamounts Marine National Monument voor de kust van New England ingesteld.

Commerciële visserij

De afkondiging maakt het mogelijk om de commerciële visserij in het gebied te hervatten. Ook zal Trump naar verwachting een streep zetten door een eerder akkoord over het afbouwen van de vangst van rode krab en kreeft.

Eerder dreigde Trump ook al met tarieven tot wel 25 procent op Europese auto’s. Hij beriep zich destijds op de nationale veiligheid. Hij was tegen het massaal importeren van auto’s omdat de technologische kennis, die ook gebruikt kan worden voor defensie, dan verloren zou gaan. De import van buitenlandse auto’s werd eerder al aan een uitgebreid onderzoek onderworpen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen