Trump haalt duizenden militairen weg uit Duitsland

Print
Trump haalt duizenden militairen weg uit Duitsland

President Trump. Afbeelding: EPA

President Donald Trump heeft het ministerie van Defensie opgedragen 9500 Amerikaanse militairen weg te halen uit Duitsland.

Dat moet volgens een regeringsfunctionaris al in september zijn afgerond. Een deel zal worden overgeplaatst naar Polen en andere NAVO-landen. Het totaal aantal permanent in Duitsland gelegerde manschappen van de VS is momenteel 34.500.

Trump dreigde, vorig jaar bij monde van de ambassadeur in Berlijn Richard Grenell, al de troepen te verminderen omdat Washington vindt dat Duitsland te weinig uitgeeft aan defensie. De NAVO-norm is 2 procent van het bruto binnenlands product. Het Duitse budget stijgt de komende jaren naar anderhalf procent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen