Van Gerwen mikt op World Matchplay

Print
Van Gerwen mikt op World Matchplay

Afbeelding: BSR Agency

Michael van Gerwen heeft weer iets om naar uit te kijken. De nummer 1 van de wereld reageerde opgetogen nadat de internationale profbond PDC bekend had gemaakt dat het World Matchplay-kampioenschap in Blackpool op de oorspronkelijke data (18 - 26 juli) zal doorgaan. Het is de eerste major die na de mondiale uitbraak van het coronavirus afgewerkt gaat worden.

,,Nu heb ik een doel voor ogen”, liet Van Gerwen weten. ,,Het is tijd om mezelf te gaan voorbereiden. Deze wil ik terug”, doelde hij op de titel die hij in 2016 voor de tweede en tot dusver laatste keer veroverde. De Engelsman Rob Cross won vorig jaar de hoofdprijs in de Winter Gardens in Blackpool.

Op 4 juli krijgt de PDC te horen of er toeschouwers bij de wedstrijden tussen de beste 32 darters van de wereld aanwezig mogen zijn. Indien het toptoernooi achter gesloten deuren moet plaatsvinden, zal naar een andere locatie worden uitgeweken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen