Jongens in Cuijk aangehouden voor neppistool en mes

Print
Jongens in Cuijk aangehouden voor neppistool en mes

Afbeelding: GinoPress B.V.

De politie is vrijdagavond in Cuijk in actie gekomen tegen twee jongens (13 en 18 jaar), na een melding van een voorbijganger die ze op straat had zien lopen met een vuurwapen.

Van afstand kregen ze te verstaan dat ze op de grond moesten gaan liggen. De 18-jarige bleek een mes en een nepvuurwapen bij zich te dragen.

Het ging om een balletjespistool dat nauwelijks van een echt pistool was te onderscheiden, aldus de politie. Het is verboden dergelijke speelgoedwapens bij je te hebben op straat, openbare gebouwen, winkelcentra en andere publieke ruimtes, juist omdat ze kunnen worden aangezien voor echte wapens met alle gevolgen van dien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen