Bèr, Carlo en Lars zijn weer te bewonderen

Print
Bèr, Carlo en Lars zijn weer te bewonderen

De expositie Rock Fossils on Tour startte in februari, maar werd gedwarsboomd door corona. Afbeelding: Harry Heuts

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

Ook het Natuurhistorisch Museum Maastricht is weer open. De door corona abrupt afgebroken fossielen expositie Rock Fossils is weer te bezoeken. Ook de mosasauriërs, Bèr, Carlo en Lars zijn weer te bewonderen.

Voor het openstellen van het museum zijn alle veiligheidsmaatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zo laat de directie weten. „In het museum kunnen we een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Zij worden verzocht vooraf per e-mail een ticket te reserveren.”

In het museum is een looproute gemaakt voor een veilige doorstroom van het publiek. Elke 15 minuten kunnen 4 personen het museum bezoeken. Gezinnen kunnen met meer tegelijk. Tickets zijn geldig voor een bezoek van 2 uur. De richtlijnen en voorwaarden om het museum te bezoeken staan op de website.

Rock Fossils

Een maand voor de lockdown werd de expositie van Rock Fossils on Tour geopend. Geïnteresseerden hebben nauwelijks de gelegenheid gekregen om deze expo te bezoeken. In deze expositie wordt een serie van realistische modellen van bizarre fossielen getoond die allemaal genoemd zijn naar artiesten uit de pop, rock en metal wereld.

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht heet een vaste collectie Krijtfossielen, waaronder diverse mosasauriërs, zeeschildpadden, de enige Nederlandse dinosauriërs, een Krijtzoogdiertje en een Plesiosaurus. Naast deze fossielen bezit het museum een grote verzameling insecten, een herbarium en een geologische collectie. De prachtige heemtuin staat op het moment ook prachtig in bloei.

Meer informatie en ticketinfo is te vinden op: www.nhmmaastricht.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen