Beek

Afscheid van bestuur Caesar uitgesteld

Print
Afscheid van bestuur Caesar uitgesteld

Het bestuur van Caesar, vlnr Falchi, Deckers, Pantekoek, Van Schendel en Voncken. Afbeelding: Caesar

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

De tweedeklasser VV Caesar zou 20 juni eigenlijk het honderdjarig jubileum vieren. Het merendeel van de bestuursleden zag de feestdag als een mooi moment om af te treden, maar wacht nu nog maar een jaartje.

Voorzitter Michel Deckers is al sinds kleins af aan betrokken bij VV Caesar. „Toen ik zes jaar oud was trok ik voor het eerst mijn voetbalschoenen aan en sindsdien was ik verkocht”, blikt hij terug. Hij kan zich uit datzelfde levensjaar nog herinneren dat de Beekse voetbalvereniging kampioen werd van de eerste klasse.

De 55-jarige Deckers heeft zelf niet veel herinneringen aan die kampioenswedstrijd tegen Almania, maar in de jaren die volgden werd er nog veelvuldig gesproken over die nipte 3-2 overwinning. „Door die verhalen voelt het toch alsof je die dag erbij was in de volle Baandert.”Het was het historische hoogtepunt van de vereniging, maar de club kende ook mindere tijden.

Boven aan de berg

Een nieuwe, maar zwaardere periode brak aan in het begin van de jaren negentig. Caesar speelde in de tweede klasse. GSV’28 kaapte destijds veel spelers weg en ook Deckers verkoos de buurploeg bovenaan de berg boven zijn grote liefde Caesar. „Ik kwam drie seizoenen later terug naar Beek, maar we waren afgezakt naar de vierde klasse.’’ Hij stopte even later met voetballen en zag zijn club pas weer in 2003 promoveren naar de tweede klasse. Sindsdien is de vereniging een vaste waarde op dat niveau. „Dat was vanaf toen ook onze ambitie. In die tweede klasse blijven, want daar horen we thuis.”

Na meer dan tien jaar penningmeester te zijn geweest, werd Deckers ongeveer vier jaar geleden voorzitter. Jos Falchi, Dennis Pantekoek , Danny van Schendel en hij wilden eigenlijk stoppen in juli, maar door de huidige onvoorziene omstandigheden gaan ze alsnog door. ,,We wilden een waardig afscheid en het leek ons mooi om dat tijdens het jubileum te realiseren, maar helaas gaat dat niet door.” Daarbij denken de vier mannen dat als er al een nieuw bestuur gevonden wordt, het niet handig is om juist in deze moeilijke periode het stokje over te dragen. Roger Voncken blijft ook na komend seizoen bestuurslid. Het vijftal hijst ter ere van het honderdjarig bestaan op 13 juni wel de vlag op het eigen Caesarterrein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen