Gegevens van Nederlandse Porsche-kopers gestolen via usb-stick

Print
Gegevens van Nederlandse Porsche-kopers gestolen via usb-stick

Porsche 911. Afbeelding: Porsche AG

De gegevens van Nederlanders die tussen 2009 en 2017 in Nederland een Porsche hebben gekocht zijn gestolen. Het gaat om naam-, adres- en facturatiegegevens, die op een usb-stick stonden. Het is niet bekend om hoeveel gedupeerden het precies gaat.

De gegevens zijn gestolen bij Pon Porsche Import, de Nederlandse importeur van het sportwagenmerk in Leusden. Pon Porsche Import waarschuwt de gedupeerden van het data-lek in een e-mail. Verschillende klanten die de mail ontvingen hebben dit gemeld aan tech-site Tweakers.

De gegevens stonden volgens de e-mail op een usb-stick die fysiek is gestolen bij een vestiging van Pon. Het gaat om factuurgegevens van klanten die tussen 2009 en 2017 een Porsche hebben gekocht. Op de usb-stick stonden namen en adressen, e-mailadressen en ‘facturatiegegevens’.

Aangifte

Het is niet duidelijk of er ook rekeninggegevens of data van rijbewijzen op de stick stonden. Pon doet tegenover de media geen verder mededelingen over de kwestie ‘uit oogpunt van de klantrelatie’. Het is daarom ook niet duidelijk of de usb-stick was versleuteld, of hoeveel klanten er precies getroffen zijn door het data-lek. Porsche zegt melding te hebben gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, wat verplicht is bij een data-lek. Ook heeft het bedrijf aangifte gedaan bij de politie.

Pon zegt dat het inmiddels alle getroffen klanten heeft geïnformeerd. Het bedrijf waarschuwt de klanten alert te zijn op phishing.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen