Heerlen

Bekerheld zoekt avontuur bij Heer

Print
Bekerheld zoekt avontuur bij Heer

Lennart Quaden: vorig seizoen de held van Groene Ster. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

De transfer van doelman Lennart Quaden (27) van Groene Ster naar Heer deed een aantal wenkbrauwen fronsen. Maar de bekerheld van vorig seizoen gaat graag met Heer de uitdaging aan om kampioen te worden in de tweede klasse.

Hij beleefde bij Groene Ster het allermooiste moment uit zijn voetbalcarrière. In oktober 2019 werd hij de held van de amateurclub uit Heerlerheide toen hij twee penalty’s stopte van de profs van VVV, zodat de Venlonaren uit het KNVB bekertoernooi werden geknikkerd.

Toch gaat Quaden Groene Ster verlaten en op zoek naar het avontuur bij de tweedeklasser Heer. „Ik ben in januari met Groene Ster gaan praten.” De club en de doelman kwamen eerst tot een akkoord, maar daarna kreeg Quaden het gevoel dat hij op het tweede plan terecht zou komen.

Geen kwaad woord

Zelf verwoordt hij het zo: „Door allerlei omstandigheden was er uiteindelijk voor mij geen vruchtbare bodem meer om alsnog te verlengen bij Groene Ster”, aldus de keeper die de jeugdopleiding van MVV doorliep en daarna het doel van Meerssen en Minor verdedigde.

Quaden wil er niet veel over zeggen en al helemaal niet met modder gooien. „Geen kwaad woord over Groene Ster, alleen maar lof.”

Gevoel

Over zijn periode bij Groene Ster zegt hij: „Ik heb een fijn jaar in Heerlerheide gehad. Maar het voelde op een gegeven moment niet meer goed. Ik ben 27 jaar en voetballen in de derde divisie betekent dat het veel tijd kost en je er veel energie in moet steken. Dat had ik er allemaal voor over want Groene Ster is de hoogste club in Limburg samen met EVV. En als ik iets doe, dan doe ik het goed.”

Ondertussen sijpelde het nieuws door in de voetbalwereld en klopte onder andere Heer bij hem aan. „Ik had ook naar hoofdklassers gekund, maar bij Heer gingen een aantal oud-teamgenoten waarmee ik bij Meerssen had gespeeld voetballen. Heer is een ambitieuze club. Ze willen zich sportief verbeteren.”

Heer heeft uitgesproken om voor de titel te willen gaan onder leiding van de nieuwe trainer Frank Demouge.

Quaden wil graag onderdeel zijn van die plannen. „Voor mij is het een keer iets nieuws. We gaan het zien hoe het me gaat bevallen.”

Maar de doelman waarschuwt ook meteen voor te hoge verwachtingen. „We weten allemaal: als topfavoriet moet je het wel gaan waarmaken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen