Duitse politie rolt pedonetwerk op, jongens van 5 en 10 misbruikt in zomerhuisje

Print
Duitse politie rolt pedonetwerk op, jongens van 5 en 10 misbruikt in zomerhuisje

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

De Duitse politie heeft elf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grote landelijke kindermisbruikzaak. De zaak kwam aan het licht na onderzoek door de politie van Münster. De recherche heeft ook drie kinderen als slachtoffer geïdentificeerd. Zij zijn 5, 10 en 12 jaar oud.

Van de elf verdachten zitten zes mannen en een vrouw nog in voorlopige hechtenis. De hoofdverdachte is een 27-jarige man uit Münster. Daarnaast zijn de moeder van de man uit Münster en mannen uit Staufenberg, Hannover, Schorfheide, Kassel en Keulen gearresteerd. De onderzoekers hebben foto’s van het misbruik die ‘niet te bevatten’ zijn, zei het hoofd van het onderzoek, Joachim Poll.

Zeker vier van de opgepakte mannen zouden afwisselend een 5-jarige en een 10-jarige jongen in een zomerhuis in Münster urenlang seksueel hebben misbruikt en enkele van de handelingen hebben gefilmd. De moeder van de hoofdverdachte zou de gebruiker van het huisje zijn. Zij zou haar zoon de sleutels hebben gegeven en het seksueel misbruik van de kinderen hebben toegelaten.

Volgens de onderzoekers zijn de twee slachtoffers de 10-jarige zoon van de partner van de hoofdverdachte en de 5-jarige zoon van de verdachte uit Staufenberg. Dat kwam naar voren na onderzoek van een harde schijf, die de onderzoekers verstopt in een nepplafond vonden, zei Poll.

IT-specialist

De hoofdverdachte is een IT-specialist. Onderzoekers hebben grote hoeveelheden gegevensdragers gevonden die op een zeer professionele manier waren gecodeerd, zei hoofdinspecteur Joachim Poll zaterdag in Münster. De onderzoekers zijn er nog niet in geslaagd om alle gegevens te ontcijferen. Poll sprak van uitgebreide, lastige onderzoeken waarbij veel technologie betrokken is. De 27-jarige man uit Münster werkte als IT’er op een landbouwbedrijf in het district Coesfeld.

In de kelder van de hoofdverdachte vond de politie een volledig uitgeruste serverruimte. Volgens de eerste bevindingen is het opslagvolume van de in beslag genomen gegevens meer dan 500 terabytes. Poll sprak over een paar honderd gevonden bewijsstukken.