Kerkrade

Ger Senden: Trainen van amateurclub is puur een hobby

Print
Ger Senden: Trainen van amateurclub is puur een hobby

Ger Senden voetbalde eerder al vier seizoenen met veel plezier voor LHC. Afbeelding: Website LHC

Kerkrade / Eygelshoven -

„Na al die jaren in de voetballerij weet ik hoe je het beleid van een club bepaalt. Bij Laura Hopel Combinatie heb ik me echter niet met het beleid bemoeid”, zegt Ger Senden. „Dat moet je als amateurtrainer ook niet willen.”

Ger Senden gaf als speler en teammanager 32 jaar ziel en zaligheid voor Roda JC. In 2018 werd Roda’s clubicoon na de zoveelste bezuinigingsronde afgeserveerd. Verbazing alom dus toen Senden in 2019 zijn in levensnood verkerende ‘oude liefde’ te hulp snelde met eens reddingsplan en een sponsor. „Menigeen verklaarde me voor gek na mijn pijnlijk en oneervol ontslag. Anderen verdachten me ervan dat ik opnieuw een job bij Roda JC wilde verwerven. Voor mij was het echter simpelweg een kwestie van eer, loyaliteit en respect. Roda JC dat is Kerkrade, de supporters, die er de laatste euro voor over hebben om hun club te volgen en steunen. En niet de beleidsmakers, die elkaar in rap tempo opvolgen, in Kerkrade.”

Andere kapiteins

Senden’s reddingsplan werd in Kerkrade nooit écht een optie. „Jammer, maar helaas”, zegt hij. „Bij Roda zijn nu weer andere kapiteins aan dek. Een concreet technisch beleid of een begroting is er naar mijn weten nog steeds niet. Hoe ik eigen maatschappelijke toekomst zie? Momenteel focus ik me op twee concrete projecten. Binnen enkele weken verwacht ik duidelijkheid te krijgen. ”

Of en hoe het trainerschap van LHC in dit plaatje past? „Dat moet blijken. Trainer zijn is voor mij puur hobby. Zoals voetbal ook voor de spelers een hobby is, naast hun werk. LHC is een warme, bijzonder gezellige vereniging dicht bij mijn huis. Na mijn profloopbaan bij Roda heb ik er eerder vier seizoenen met veel plezier gevoetbald. Voetbalplezier bevorderen wil ook als amateurtrainer. Ik ben fanatiek, maar ik behandel alle spelers met respect en als mens. Nee, ik heb geen spelers voorgedragen. De TC bepaalt het beleid en heeft ook de selectie samengesteld. Dat is ook verstandig. Een trainer - hoe goed ook -blijft een passant. Als bijvoorbeeld Ger Senden vertrekt moet LHC ook zonder hem verder kunnen.”

Ambitie

Wat de ambities van LHC zijn? Ik ben realist en zal nooit zeggen: ‘We gaan met LHC voor het kampioenschap’. LHC is een financieel gezonde vereniging. En dat wil men hier ook zo houden. Meer dan degradatievoetbal moet echter beslist kunnen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen