Joyrider (16) richt ravage aan in Brabants dorp

Print
Joyrider (16) richt ravage aan in Brabants dorp

Afbeelding: Meesters Multi Media / Bart Meesters

Een 16-jarige jongen uit het Brabantse Esch heeft zaterdagnacht een ravage aangericht in de dorpskern. De jongen was samen met wat vrienden in de auto van zijn ouders gestapt en ramde onder andere een grote bloembak en reed een elektriciteitskastje uit de grond.

Hulpdiensten kregen rond 03.15 uur een melding van een ongeval aan de Dorpsstraat in Esch. Brandweer, politie en ambulance snelden zich richting Esch, maar eenmaal ter plaatse troffen zij een verlaten auto aan. Een 16-jarige jongen bleek samen met vrienden in de auto van zijn ouders te zijn gestapt en wilde joyriden in het dorp. Maar in de Dorpsstraat ging het mis.

Daar staat een grote bloembak die dient als wegversmalling. De jongen ramde die bloembak met de auto en probeerde daarna achteruit te rijden. Bij die manoeuvre reed hij een elektriciteitskastje uit de grond. De jongen probeerde uiteindelijk te ontsnappen met de auto, maar door de opgelopen schade bleek deze niet meer te kunnen rijden.

Joyrider (16) richt ravage aan in Brabants dorp
Foto: Meesters Multi Media / Bart Meesters

Zoekactie

Nadat de 16-jarige bestuurder en zijn vrienden de auto achter hadden gelaten in de Dorpsstraat, gingen zij ervandoor. De politie zette een zoekactie in en vond de jongen na ruim een uur zoeken. De 16-jarige werd aangehouden voor joyriding. Hoeveel personen er op het moment van de aanrijding in de auto hebben gezeten is niet bekend, maar de vader van de jongen vertelde dat hij met een aantal vriendjes zou zijn geweest.

De auto raakte na het ongeval dusdanig beschadigd dat deze vermoedelijk niet meer terug op de weg zal komen. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd, niemand raakte bij het ongeluk gewond.