Nu nog even fris, maar eind van de week weer zomerse temperaturen

Print
Nu nog even fris, maar eind van de week weer zomerse temperaturen

Terrassen op het Vrijthof in Maastricht. Afbeelding: ANP

Het was even omschakelen de afgelopen dagen. Waar het begin van de week, op Tweede Pinksterdag, nog zomers warm was, sloeg het weer daarna om en werd het behoorlijk fris.

De komende dagen blijft het nog aan de frisse kant en regenachtig, maar aan het einde van deze week wordt er meer zon verwacht en maken we weer kans op zomerse temperaturen.

Maandag is het nog bewolkt met af en toe een bui en temperaturen van 14 tot 18 graden, meldt Weerplaza-meteoroloog Raymand Klaassen. ,,Ook dinsdag is er veel bewolking, maar het blijft wel droog.”

Lees ook: Zomervakantie in Nederland: het wordt Zuid-Europees weer

Overgangsdag

Woensdag is een overgangsdag naar hogere temperaturen. De zon zal nog niet meteen tevoorschijn komen, maar het blijft wel droog en met temperaturen van 16 tot 20 graden is het iets warmer dan de dagen ervoor. Donderdag zal de temperatuur oplopen in de twintigers, maar blijft het ietwat onstabiel met hier en daar een bui.

Bekijk de actuele weersverwachting

Vanaf vrijdag gaat het weer zomerser aanvoelen. ,,De zon wordt dominanter en de temperatuur kan flink oplopen. Er is een aanzienlijke kans dat het in de zuidelijke helft van het land zomers warm wordt. Een onweersbui later op de dag is niet uitgesloten.”

Weekend

In het weekend worden hoge temperaturen verwacht tot boven de 25 graden. ,,In het zuiden en zuidoosten sluiten we niet uit dat het zeer lokaal 30 graden en dus tropisch warm kan worden”, aldus Klaassen. Dit kan wel weer leiden tot een stevige onweersbui.