Wilhelminaberg blijft nog dicht

Print
Wilhelminaberg blijft nog dicht

De Wilhelminaberg, kort voor de afkondiging van het verbod. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De gemeente Landgraaf is niet van plan om de Wilhelminaberg weer op korte termijn open te stellen voor het publiek.

De kunstmatige heuvel op de steenberg van de staatsmijn Wilhelmina is populair bij sporters en wandelaars. De berg is sinds 29 maart vanwege de coronacrisis afgesloten. Burgemeester Raymond Vlecken besloot hiertoe omdat er te weinig ruimte is om op een veilige afstand te sporten of te wandelen. Hij hanteert daarbij de anderhalvemetermaatregel die door de Rijksoverheid is afgekondigd. Ondanks de versoepeling van de regels, geldt de anderhalve meter nog steeds.

Via de sociale media krijgt de gemeente vaak de vraag wanneer de Wilhelminaberg weer beschikbaar is. Vlecken is niet blind voor dat verlangen, maar wijst erop dat de huidige situatie het nog steeds niet toe laat dat er minder streng wordt opgetreden.

Ter plekke is aangegeven waar recreanten zich wel mogen ophouden en waar niet. Wie de regels overtreedt, riskeert een boete van 390 euro, waarschuwt de burgemeester. Als het gebied weer toegankelijk is, dan wordt dat meteen bekendgemaakt.

Landgraaf besloot afgelopen week een ander gebied, waar zich de laatste tijd te veel mensen ophielden, weer open te stellen. Het gaat om de parkeerplaats bij sportpark Strijthagen en Megaland. De parkeerplaats en de jongerenontmoetingsplek waren twee weken gesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen