Politie Den Haag boos op Twan Huys om uitspraken in Buitenhof

Print
Politie Den Haag boos op Twan Huys om uitspraken in Buitenhof

Afbeelding: ANP Kippa

Sevenum -

De Haagse politie heeft op Twitter boos gereageerd op Buitenhof-presentator Twan Huys. Die zei zondag in zijn programma dat Den Haag agenten heeft die zichzelf Marokkanenverdelgers noemen. Maar daar is volgens de politie nooit bewijs voor gevonden.

Na de constatering dat Huys de term in Buitenhof gebruikte, stuurt de politie van Den Haag er nog een tweet achteraan waarin ze schrijft dat de redactie van het tv-programma hen erop wijst „dat zij iemand anders citeerden.”

Hoewel dat het straatje van de politie schoonveegt, wil het korps benadrukken niets met de kwestie te maken te hebben. „Wij vinden het vooral van belang aan te geven dat er geen aanwijzing is gevonden dat deze walgelijke term is gebruikt.”

Vorig jaar meldde NRC Handelsblad dat het een brief in handen had waarin een aantal leden van de Haagse politie zichzelf Marokkanenverdelgers noemden. Er werd een onderzoek naar de agenten ingesteld. De krant moest later rectificeren dat de term bij de politie gebruikt werd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen