Venray gaat voor drie jaar door met centrumondersteuner

Print
Venray gaat voor drie jaar door met centrumondersteuner

Het centrum van Venray kan de komende drie jaar een beroep blijven doen op de centrumondersteuner. Afbeelding: Archief DL | Fotografie Gé Hirdes

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De centrumondersteuner van de gemeente Venray blijft voor de komende drie jaar behouden. De proef is als succes beoordeeld door Venray en partners.

De centrumondersteuner van Venray biedt sinds september 2018 eerste hulp aan mensen met verward of onbegrepen gedrag. Hij biedt ook hulp aan ondernemers en klanten die daarmee te maken krijgen. Ondernemers in het kernwinkelgebied kunnen de centrumondersteuner inschakelen als een klant verward gedrag laat zien in hun winkel en zijzelf er niet in slagen om de klant aan te spreken of hulp te bieden.

Incidenten gedaald

Bij verward gedrag gaat het niet alleen om van oudsher bekende psychiatrische cliënten, maar ook om mensen met dementie of personen met een verstandelijke beperking. Ondernemersvereniging Venray Centraal zegt dat ondernemers in het centrum zich dankzij de centrumondersteuner prettiger voelen in het benaderen van de klant of gast die verward gedrag laat zien. Gaandeweg de pilot is het aantal incidenten en overlastmeldingen gedaald, meldt de Ondernemersvereniging.

Voor de proef stelde het financieringsfonds van het ministerie van VWS een bedrag van vijftigduizend euro beschikbaar. Het vervolg betalen de partners zelf. De centrumondersteuner is vier dagdelen in de week inzetbaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen