Nieuwe fietskaart Leudal ‘40-’45 uitgekomen

Print
Nieuwe fietskaart Leudal ‘40-’45 uitgekomen
Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Ter gelegenheid van de 75 jarige bevrijding van Limburg is in de gemeente Leudal onlangs de bijzondere fietskaart ‘Leudal e.o. 40-45’ van de persen gerold.

Fietsers kunnen hiermee langs 37 bekende en onbekende herinneringsplekken aan de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Leudal en omringend gebied fietsen. In 3 routes, die variëren in lengte van 31 tot 45 km en die zijn gekoppeld aan het bekende fietsknooppuntennetwerk, ervaart de fietser dat de gemeente Leudal niet in één keer, maar in feite in twee fasen door de geallieerden is bevrijd. Niet alleen de bevrijding, maar ook de inval van het Duitse leger in de meidagen van 1940 en de daaropvolgende Nazibezetting hebben een plek op de kaart gekregen. Zo is o.a. het soldatengraf met typische Nederlandse helm van Adriaan van Dinther op het kerkhof van Neer opgenomen. Hij sneuvelde al op de eerste oorlogsdag 10 mei 1940. Tevens is er aandacht voor de luchtoorlog met bijvoorbeeld de zeven pilotengraven in de schaduw van de toren van de kerk van Hunsel. De kaart is gratis af te halen bij de bekende toeristische informatiepunten en op het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen