Grote schade bij pizzeria Hoensbroek door brand in vloer

Print

Brand in pizzeria in Hoensbroek. Video: Track ‘88

Heerlen / Hoensbroek -

De brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag woedde in pizzeria Salvatore in Hoensbroek heeft voor grote schade gezorgd. De zaak zal langere tijd gesloten zijn.

De melding van de brand in het restaurant aan de Akerstraat-Noord kwam rond middernacht binnen bij de brandweer. Er kwam rook uit de kelder van het pand.

De brandweer constateerde dat er brand was uitgebroken in de houten vloer en dat het vuur zich snel uitbreidde. Daarop werd besloten om flink op te schalen.

Omdat de brand zich steeds verder aan het ontwikkelen was tussen de houten vloer van de kelder en de begane grond zette de brandweer de hele kelder vol schuim. Ook werden op enkele plekken stukken uit de vloer gezaagd om de brand onder controle te krijgen.

Pas om kwart voor vier in de nacht kon het sein brand meester gegeven worden. Tot ver in de ochtend werden er daarna nog sloopwerkzaamheden verricht om de brand volledig uit te krijgen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen