Tom Dumoulin via Franse koersen naar de Tour

Print
Tom Dumoulin via Franse koersen naar de Tour

Tom Dumoulin Afbeelding: Dingena Mol

Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin krijgt er stilaan vertrouwen in dat de geplande koersen in het najaar doorgaan. Nu de hevigheid van de coronapandemie in West-Europa iets lijkt te verminderen, wordt de kans op de Tour de France en andere wedstrijden groter, denkt de Maastrichtenaar.

„Het ziet er naar uit dat het seizoen in augustus kan starten”, zei Dumoulin zondag in het radioprogramma De Perstribune. „In maart en april was ik een beetje sceptisch, maar nu ziet het er elke dag beter uit.”

De Jumbo-Visma-renner heeft de Tour, die eind augustus moet starten, als hoofddoel. „Zoals het er nu naar uitziet, rij ik in voorbereiding enkele Franse wedstrijden.”

Het zou om de Tour de l’Ain en de Dauphiné kunnen gaan. „Na de Tour rij ik waarschijnlijk enkele klassiekers en het WK.”

Over zijn deelname aan de Amstel Gold Race op 10 oktober zei Dumoulin niets, maar het is aannemelijk dat hij zal starten in zijn thuiswedstrijd.

Het kopmanschap in de Tour zal hij delen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. „We krijgen alle drie de kans om ons te bewijzen, maar we rijden uiteindelijk voor diegene die het sterkste blijkt te zijn. Ik probeer de Tour de France te winnen en daar doe en laat ik alles voor.”