Herinrichting Rosstraat Gulpen voor de bouwvak afgerond

Print
Herinrichting Rosstraat Gulpen voor de bouwvak afgerond

De Rosstraat wordt de komende weken heringericht. Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

In Gulpen wordt maandag met de herinrichting van de Rosstraat en het Kapelaan Pendersplein begonnen.

De Looierstraat is inmiddels klaar. Ook de vernieuwing van de Markt, die in verband met de coronasluiting van de cafés vervroegd is aangepakt, is afgerond. Om de vaart erin te houden, wordt meteen doorgegaan met de volgende fase van het centrumplan: de Rosstraat.

Lees ook: Markt in Gulpen door sluiting cafés halfjaar eerder op de schop

De verbindingsstraat tussen Markt en kerkplein wordt opnieuw ingericht. Bij de kerk worden de parkeerplaatsen een kwart slag gedraaid. Daardoor kunnen daar straks tien auto’s extra staan, legt wethouder Jos Last uit.

De werkzaamheden aan de Rosstraat zijn naar verwachting vóór de bouwvak klaar.

Toeristenkerk

De verbouwing van de Toeristenkerk aan diezelfde Rosstraat tot gemeenschapshuis ligt volgens de gemeente Gulpen-Wittem nog steeds op schema. Inmiddels is daar ook een begin gemaakt met de aanleg van het Timpaanpark.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen