Uitreiking Hub Cobbenprijs uitgesteld naar december

Print
Uitreiking Hub Cobbenprijs uitgesteld naar december

Hub Cobben. Afbeelding: Dries Linssen

Heerlen / Hoensbroek -

De organisatie van de Hub Cobbenprijs heeft de uitreiking van de derde editie uitgesteld naar december. Door het coronavirus kan de uitreiking niet in september plaatsvinden.

De prijs zal rond de naamdag van de heilige Barbara, beschermheilige van de mijnwerkers, worden uitgereikt. Deze is op 4 december.

Mars op Den Haag

De Hub Cobbenprijs eert mensen of organisaties die zich in Limburg voor sociale strijd en rechtvaardigheid hebben ingezet. De prijs is vernoemd naar de legendarische vakbondsleider Hub Cobben. Hij leidde duizenden Limburgse mijnwerkers op 18 september 1975 tijdens de Mars op Den Haag, in de strijd voor verbetering van hun pensioenen.

In september 2018 werd deze stimuleringsprijs voor de eerste maal uitgereikt in de hal van het stadhuis van Heerlen. Jan van de Ven uit Venray, één van de drijvende krachten achter de werkonderbreking van leraren in het basisonderwijs, won. De tweede editie werd gewonnen door Hub Esten, die zich al jarenlang inzet voor de waardevastheid van de pensioenen. Kandidaten voor de derde Hub Cobbenprijs kunnen aangemeld worden via mjhvanderweerden@cs.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen