Nieuwe clip Within Temptation krijgt door Sittards bedrijf een lokaal tintje

Print
Nieuwe clip Within Temptation krijgt door Sittards bedrijf een lokaal tintje

Maarten Welzen en Vera Hendriks werken vaker samen met Within Temptation. Afbeelding: Françoise Petersen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schimmert -

De band Within Temptation is wereldwijd bekend. Onlangs brachten ze hun nieuwste song ‘Entertain You’ uit. De clip is gemaakt door Welzen Studios uit Sittard en heeft daarnaast een Geleens en Schimmerts tintje.

De in Sittard geboren en getogen Vera Hendriks (42) is productiemanager bij Welzen Studios. De van origine opgeleide lerares werkt sinds 2017 fulltime voor het bedrijf. „Ik ben eigenlijk de regelmuts”, vertelt ze lachend. „Als mensen zich met een productie of content melden, komen ze als eerst bij mij terecht. Ik doe de planning en organisatie en zorg tevens dat de juiste mensen op de juiste plek komen.”

Contact

Het bedrijf maakt onder andere animaties en promotiefilms voor bedrijven. Eén van hun vaste klanten is Within Temptation. Hoe komt een band uit Waddinxveen terecht in Sittard? „Ik maakte in 2006 een gametrailer voor het spel ‘Spellborn’. Oud-gitarist en manager van Within Temptation, Robert Westerholt maakte de muziek. Zo werd het eerste contact gelegd en sindsdien zijn ze vaste klant”, vertelt eigenaar Maarten Welzen.

Aanpak

Bij optredens van de band verzorgen ze de videobeelden en decors, maar begin dit jaar klopten ze aan voor een nieuwe videoclip. „De manier van aanpak varieert per opdracht. Soms hebben we de vrije hand, maar bij dit nummer hadden ze zelf een idee wat ze wilden neerzetten”, vertelt Hendriks. „‘The look’ is van ons, het verhaal van Within Temptation. Je merkt dat er door de jaren heen een klik is ontstaan.”

Lokaal

Voor de videoclip had Hendriks de locaties gelijk in gedachten. „De clip is gedeeltelijk opgenomen in Geleen, bij studio G2, en in de watertoren van Schimmert.” In haar zoektocht naar figuranten kwam ze uit bij de Geleense tweeling Mauro en Branco Suijkerbuijk, die in de clip vechten in het watervat van de watertoren.

Corona

De opnames zijn 8 en 9 maart gestart. „Dat was in de tijd dat we elkaar nog een elleboogje mochten geven”, vertelt Hendriks. Echter de opnames waren nog niet afgerond toen de intelligente lockdown een feit werd. „De clip heeft daardoor vertraging opgelopen, aangezien de grimeurs en stylisten niet aan de slag konden. Zij mochten 11 mei pas weer worden ingezet.” Ook het verplicht dragen van mondkapjes en de stoffige omstandigheden, aangezien er momenteel verbouwd wordt in de Reus van Schimmert, bemoeilijkten het project. „Maar het resultaat mag er zijn. We zijn erg tevreden”, zegt het duo in koor.

De clip staat inmiddels online op de gebruikelijk muziekplatforms en is al een half miljoen keer bekeken door liefhebbers over de hele wereld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen