Voetbaltrainer Patrick Wolters en de weg van kleine naar grootste stadsclub

Print
Voetbaltrainer Patrick Wolters en de weg van kleine naar grootste stadsclub

Patrick Wolters als trainer langs de lijn. Afbeelding: Jan Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Patrick Wolters begon als trainer bij SC Leeuwen. Na werkzaamheden in de dorpen rond Roermond, drie jaren Baexem, drie seizoenen Posterholt en vijf jaargangen Haelen, keert hij terug in de stad Roermond bij SHH.

Na het gedwongen afbreken van zijn actieve voetbaltijd in Leeuwen als speler vanwege een zware blessure richtte hij zich meteen op het trainerschap. In 2006 begon hij na zijn al jarenlange werk voor de jeugd bij het standaardteam. In 2009 werd Wolters in de vijfde klasse D kampioen. Hij stapte daarna voor drie seizoenen over naar RKVB uit Baexem. Na het missen van de titel in de vijfde klasse na een verloren beslissingsduel tegen Haelen promoveerde hij dat jaar (2012) alsnog naar de vierde klasse.

Hij stapte vervolgens over naar de volgende dorpsclub: derdeklasser PSV’35. Ook hier vertoefde hij drie seizoenen. In het laatste jaar in Posterholt hield hij de club na een herkansing via de nacompetitie in de derde klasse.

Hoogtepunt

Haelen werd in 2015 zijn derde dorpsclub aan de randen van Roermond. Dat is voorlopig ook zijn succesvolste periode. In het eerste seizoen loodste hij zijn ploeg via de nacompetitie naar de derde klasse. Het hoogtepunt voor hem en de club werd het kampioenschap in 3B in 2018. Voor het eerst in zijn bestaan werd Haelen tweedeklasser. De club handhaafde zich het eerste jaar met eigen spelersmateriaal tussen louter zuidelijke clubs.

Het afgelopen seizoen liep het stroef, degradatie dreigde. De trainer leek af te stevenen op zijn eerste smetje op zijn CV. Haelen bungelde bij het staken van de competitie op de laatste plaats, maar degradatie bleef uit door het stopzetten van de competitie en het schrappen van alle resultaten. „Ja, we stonden laatste. We hadden de grootste moeite om punten te pakken. Maar we waren slechts een drietal wedstrijden echt kansloos. In die andere wedstrijden kregen we genoeg kansen op doelpunten. Alleen miste de ploeg een echte afmaker. Ondanks dat had ik nog vertrouwen in handhaving.”

SHH

Wolters gaat zich nu richten op zijn nieuwe club SHH, weer een Roermondse. „Ik hoop ondanks de corona toch op een fatsoenlijke voorbereiding op de nieuwe competitie. In Haelen kende ik de spelers van haver tot gort. In Herten zal ik weer op bijna nul beginnen, maar ik heb mij uiteraard wel al grondig geïnformeerd over de spelersgroep.”