Voetbalclub Brevendia: ‘twintig duimpjes’ in app op vraag of spelers wilden trainen

Print
Voetbalclub Brevendia: ‘twintig duimpjes’ in app op vraag of spelers wilden trainen

Roel Schreurs, als trainer van SV Panningen. Afbeelding: Laurens eggen

Stramproy -

Met trainer Roel Schreurs aan het roer wil Brevendia graag de stap zetten richting de tweede klasse. Door het coronavirus heeft die ambitie ietwat vertraging opgelopen. „We zaten in een proces dat we niet hebben kunnen afronden.”

Het is een ambitieuze doelstelling die Brevendia een jaar geleden naar buiten bracht bij het aanstellen van Roel Schreurs als hoofdtrainer. In de komende jaren wil de club uit Stramproy de overstap maken naar de tweede klasse en daarmee de enige club binnen de Weerter grenzen zijn die in deze klasse acteert.

In het seizoen 1983/1984 kwam Brevendia voor het laatst uit in de tweede klasse. Een kleine veertig jaar later hoopt de club daar weer snel uit te komen. „We hebben een goede lichting”, begint Schreurs. „Er is geen termijn benoemd. We zijn geswitcht van systeem en dat kost een jaar om daar resultaat mee te boeken.”

Vertraging

Schreurs zag zijn eerste seizoen in Rooj vroegtijdig afgebroken worden, waardoor er enige vertraging kwam in het bereiken van het doel. Toch wil hij komend jaar al een prijs pakken. Een plek in de nacompetitie bijvoorbeeld. „Ik ben te zeer een winnaar om dan te zeggen dat je het niet per se wilt halen. Dat is net als met Hoondervel; als we in de finale zitten, dan willen we ook winnen.”

De 47-jarige Schreurs is naast trainer ook directeur van twee schoollocaties in Heibloem én dus zanger bij de formatie Hoondervel. De Haelenaar stond eerder aan het roer bij Reuver, Haelen en Panningen. Met Brevendia stond hij bij het beëindigen van de competitie op verliespunten vierde. „We zaten in een proces dat we niet hebben kunnen afronden. We hoeven niet op nul te beginnen, maar het moet wel opnieuw aangewakkerd worden. Het is ook nog maar de vraag hoe het allemaal gaat. Wanneer mogen we weer voetballen? Dat is koffiedik kijken.”

Teambuilding

Komend seizoen krijgt Brevendia versterking van Niels Geeraths (Veritas), wordt Enrico Vaessen assistent-trainer en beschikt de club niet meer over een A-jeugdteam. Inmiddels heeft het eerste elftal er alweer een paar trainingen opzitten. „Ik kreeg binnen een kwartier twintig duimpjes op de app op de vraag of de jongens nog wilden trainen. Het is een soort teambuilding.”