Aangiftes tegen Akwasi na speech tijdens protest op de Dam

Print
Aangiftes tegen Akwasi na speech tijdens protest op de Dam

Akwasi tijdens zijn speech op de Dam. Afbeelding: Videostill

De veelbesproken speech van Akwasi tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam krijgt mogelijk nog een staartje. In Amsterdam heeft iemand aangifte gedaan wegens bedreiging en ook staan er meerdere aangiftes gepland, bevestigt een woordvoerder van de politie maandag.

De rapper kreeg naar aanleiding van zijn toespraak meerdere dreigementen via social media die hij afgelopen weekend op Instagram deelde. Die berichten neemt Akwasi erg serieus en hij overweegt zelf ook aangifte te doen. Dat heeft hij vooralsnog niet gedaan, bevestigt zijn manager.

Hoewel Akwasi op social media ook juist op veel bijval kon rekenen, vielen meerdere mensen over zijn felle woorden over Zwarte Piet. ,,Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”, zei de rapper onder meer. Uitspraken die moeten ‘worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld’, zo zei zijn manager zaterdag.

,,Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi’s en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan”, liet Akwasi’s manager zaterdag weten. ,,Zolang er Nederlanders zijn die zich in Blackface schminken rondom een kinderfeest voelt dat voor vele Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu