Portugese politie is mogelijke medeplichtige op het spoor in zaak-Maddie

Print
Portugese politie is mogelijke medeplichtige op het spoor in zaak-Maddie

Het vakantiecomplex in het Portugese Praia da Luz waar Madeleine McCann in 2007 verdween. Afbeelding: AP

De Portugese politie is een voormalig medewerker op het spoor van het vakantieresort waar de familie McCann in 2007 verbleef toen dochtertje Maddie daar verdween. De man wordt verdacht van medeplichtigheid in de zaak.

De rechercheurs vermoeden dat de tweede verdachte heeft samengewerkt met Christian Brückner, met wie hij destijds een aantal keren contact had. Mogelijk tipte hij als werknemer in het vakantiecomplex in Praia da Luz de Duitse verdachte over een geschikt tijdstip om het appartement van de McCanns binnen te dringen.

Lees ook: Duitse verdachte flipte tijdens gesprek over verdwijning Maddie: ‘Hou erover op, dat kind is dood!’

De man die de Portugese politie zoekt, is in het verleden gekoppeld aan zedenmisdrijven met minderjarigen in de streek van de Algarve.

Tapasbar

Op 3 mei 2007 belde een Portugees nummer tussen 19.32 en 20.02 uur met Brückner op een ander Portugees nummer, zo blijkt uit locatiegegevens. Madeleine McCann verdween die avond tussen 21.10 en 22.00 uur.

De ouders Kate en Gerry McCann zaten toen te eten met enkele vrienden in een tapasbar op 50 meter van hun vakantie-appartement. Hun kindjes, Madeleine (3) en de tweeling Sean en Amelie (1), lagen daar te slapen.