Opa Kumpen van Max Verstappen op 69-jarige leeftijd overleden

Print
Opa Kumpen van Max Verstappen op 69-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: Het Belang van Limburg

Robert Kumpen, de opa van Max Verstappen, is vorige week overleden. Hij werd 69 jaar. Kumpen was voormalige bestuurder van bouwbedrijf Kumpen en buizenfabrikant Keramo. Daarnaast was hij ook voorzitter van KRC Genk en liefhebber van gemotoriseerde sporten. De opa van F1-piloot Max Verstappen werd 69 jaar.

Als lid van de tweede generatie was Kumpen samen met zijn broer Paul en neef Jan, jarenlang de voortrekker van bedrijven als Keramo, K-Boringen of bouwbedrijf Kumpen. Robert Kumpen was vooral actief bij Keramo, waar hij een erg goede band wist op te bouwen met zijn medewerkers. Hij trad echter zelden op de voorgrond.

Lees ook: Opa Frans van Max Verstappen overleden

Naast de bedrijfswereld had Kumpen grote verdiensten in het voetbal. Zo was hij één van de medestichters van de club RC Hades in Kiewit en fungeerde hij in de jaren negentig als voorzitter van KRC Genk. Hij was tevens een fervent liefhebber van gemotoriseerde sporten. Hij was zelf lange tijd succesvol actief in de kartingwereld, waarin hij ook zijn dochter Sophie-Marie, de moeder van Max Verstappen, introduceerde.

Kumpen zou deze zomer 70 jaar geworden zijn. Hij was al een tijdje ongeneeslijk ziek. De afscheidsplechtigheid heeft inmiddels plaatsgevonden in intieme kring. In november 2019 verloor Max Verstappen ook al zijn andere opa. Frans Verstappen overleed op 72-jarige leeftijd.

Lees ook: Eerbetoon aan opa Frans van Max Verstappen: ‘Glom harder dan het ijzer dat hij verhandelde’