Buurtvereniging ‘Um d’r Paum’ Bocholtz bestaat 75 jaar

Print
Buurtvereniging ‘Um d’r Paum’ Bocholtz bestaat 75 jaar

Afscheid nemend bestuurslid Jan Vaessen. „Jan heeft vele werkzaamheden binnen het bestuur vervuld”, wordt gemeld. Zo bedacht hij onder meer altijd het thema van de processie. Afbeelding: Buurtvereniging Um d’r Paum

Bocholtz -

Buurtvereniging Um d’r Paum in Bocholtz bestaat op 20 juni 75 jaar. Vanwege corona kan het bereiken van deze mijlpaal niet groots worden gevierd. Wél mogen de leden rekenen op een traktatie.

Direct na de oorlog in 1945 wilden ook de bewoners van de Overhuizerstraat en Paumstraat weer een ‘nieuw leven’ opbouwen, en daarin ligt de oorsprong van de vereniging, die op 20 juni 1945 tijdens een vergadering in het toenmalige café De Quelle het levenslicht zag.

Eén van de eerste activiteiten destijds was het in ere herstellen van het versieren van de buurt tijdens de ‘kling bronk’ (processie); iets dat tot op de dag van vandaag nog gebeurt.

Tegenwoordig omvat Um d’r Paum de Overhuizerstraat, Paumstraat, Hofstraat, Emmastraat en Gasthof. De buurtvereniging is met allerlei zaken actief. Naast het aanbrengen van de processieversierselen in de buurt gaat het om activiteiten rond Pasen, Sinterklaas en Kerstmis, maar ook wandelingen, lezingen, workshops en een buurtbarbecue staan op het menu.

Dit jaar viert Greet Triches-Frissen haar 25-jarig jubileum als bestuurslid. Jan Vaessen heeft na 56 jaar, waarvan 26 jaar als voorzitter, het bestuur verlaten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen