Erevoorzitter Math Vonken schutterij Grevenbicht overleden

Print
Erevoorzitter Math Vonken schutterij Grevenbicht overleden

Math Vonken. Afbeelding: Jean Arntz

Grevenbicht -

Math Vonken, erevoorzitter van schutterij Broederschap van Het Heilig Kruis Grevenbicht, is vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden.

De schutterij was zijn lust en zijn leven. In 1979 werd hij lid van de vereniging waar hij ook dertig jaar voorzitter van was. In maart 2019 droeg hij de hamer over aan de huidige voorzitter Peter Hodselmans. „Het overlijden van Math raakt ons als vereniging diep. We zijn hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor onze schutterij heeft gedaan en hij zal altijd in onze gedachten blijven als een echte schuttersvriend.”

Onderscheidingen

Vonken was bij de Grevenbichtse schutterij erevoorzitter en generaal. Als hoogtepunt van zijn voorzitterschap noemde hij meermaals het binnenhalen van het ZLF in 2002. Daarnaast ontving hij vele onderscheidingen. Zo was hij drager van het Zilveren Kruis van de Orde van de Rode Leeuw van Limburg en ontving hij het bronzen Kruis van Verdiensten van de Europese Gemeenschap der historische Schuttersgilden (EGS). Ook was hij drager van de Speld van Verdiensten van de gemeente Sittard-Geleen.

Schutterseer

Math Vonken overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij laat zijn vrouw Phil en dochter Esther achter. Zaterdag wordt hij, met inachtneming van de geldende richtlijnen, met schutterseer begraven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen