Voorzitter TVK geeft stokje door aan dochter

Print
Voorzitter TVK geeft stokje door aan dochter

Melanie Jennes (22) uit Doenrade is de nieuwe voorzitter van het LVK. Afbeelding: Marc Ploum

Heerlen / Hoensbroek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen -

De 22-jarige Melanie Jennes uit Doenrade is de nieuwe voorzitter van het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK). Ze neemt het voorzitterschap over van Pascal Sutherland en haar vader Wim Jennes. „De manier waarop ik aangaf dat ik er klaar voor was, leverde wel een komisch moment op.”

Eigenlijk lijkt het niet meer dan logisch dat Melanie Jennes, oudste dochter uit het ‘TVK gezin’, het voorzitterschap op zich neemt. Ze was in 2009 namelijk degene die haar vader ertoe zette om het Tiener Vastelaovend Konkoer in het leven te roepen. „Ik deed dat jaar mee aan het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (KVL) en ik vond dat er een kloof tussen het KVL en het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zat”, vertelt Jennes. „Ik zei - in eerste instantie voor de grap - tegen mijn vader: doe daar eens wat aan. En dat is gebeurd.”

Draaiboek

Inmiddels heeft dit jaar de 11e editie van het TVK plaatsgevonden. Jennes merkte dat haar vader soms moeite had met de taken van het TVK te combineren met zijn eigen werk. Omdat ze zelf acht jaar lang als kandidaat heeft meegedaan aan de race en ze sinds haar 18e betrokken is bij het bestuur, vond ze het tijd om het voorzitterschap over te nemen. „Ik maak al een aantal jaar het draaiboek voor de finale van het TVK. Het concept van het draaiboek voor de komende editie liet ik aan mijn vader zien, waarin stond dat tijdens de finale bekend zou worden gemaakt dat ik de nieuwe voorzitter word”, vertelt Jennes lachend. „Dat leverde wel een komisch moment op.” Pa was het er meteen mee eens en zo is Melanie nu de nieuwe voorzitter van het TVK.

Switch

Er is meteen genoeg te doen waar Jennes maar al te graag in duikt. „Ik zou heel graag een werkbare combi willen vinden tussen een professionele tv-uitzending en een feestje in de zaal. Eén van mijn doelen is om daar de juiste balans in te vinden.” Drie jaar geleden is er reeds een switch gemaakt in de vorm van het TVK, door een nieuw concept, bedacht door Jennes en studiegenoten. „Hierbij hebben we een nieuwe look gegeven aan de website en sociale media kanalen. En voorheen hadden we vrij statische uitzendingen, totdat wij in ons project bedachten dat de finalisten tijdens hun entree zichzelf en de zaal konden filmen met een selfiestick, en die beelden worden live uitgezonden via Facebook.”

Of ze zelf naast haar studie Media en cultuur in Utrecht en haar woonsituatie in Zeist wel tijd heeft voor het TVK in Limburg, weet Jennes wel zeker. „Veel gaat online, per mail of per telefoon. Ook kan ik makkelijk naar Limburg komen als dat nodig is. Het is goed dat er nu een jong gezicht voorzitter is van het TVK. Wij zeggen altijd: voor jeugd en door jeugd.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen