Feyenoord meldt zich bij Fortuna voor Mark Diemers

Print
Feyenoord meldt zich bij Fortuna voor Mark Diemers

Mark Diemers. Afbeelding: AD/BSR Agency

Sittard -

Feyenoord heeft zich bij Fortuna Sittard gemeld voor Mark Diemers. De middenvelder, die ook in de belangstelling staat van FC Groningen, kan een meerjarig contract ondertekenen in de Kuip.

De 26-jarige Diemers zou de eerste aankoop zijn van Feyenoord, nadat de overgang van Bryan Linssen van Vitesse op het laatste moment afketste.

Dick Advocaat raakte gecharmeerd van Diemers in de drie ontmoetingen die Feyenoord met Fortuna Sittard had. In de gestaakte bekerontmoeting en het restant daarvan maakte Diemers indruk. Nadat Feyenoord in de Kuip de competitiewedstrijd won van Fortuna Sittard gaf aanvoerder Steven Berghuis tegenover de pers aan dat Diemers zo’n sterke indruk maakte. Het viel Advocaat bij het terugkijken van de beelden op dat Diemers vaker zo goed voor de dag kwam.

Reactie Fortuna

Fortuna laat weten dat Feyenoord zich nog niet officieel bij de club heeft gemeld. „Feyenoord heeft contact opgenomen met het kamp-Diemers, maar niet met ons”, zegt algemeen directeur Ivo Pfennings. „Wij zijn nog steeds in onderhandeling met FC Groningen, en die gesprekken zitten in de afrondende fase.”

Diemers speelde twee seizoenen voor Fortuna. Daarvoor kwam hij uit voor De Graafschap (drie jaar) en FC Utrecht (drie jaar). Hij staat nog tot en met de zomer van volgend seizoen onder contract bij de Sittardse eredivisieclub.