Bundesliga wil geleidelijk publiek bij wedstrijden toelaten

Print
Bundesliga wil geleidelijk publiek bij wedstrijden toelaten

Robert Lewandowski, Thomas Müller en Leon Goretzka van Bayern. Afbeelding: EPA

De DFL, de overkoepelende organisatie van de eerste en tweede Bundesliga, onderzoekt of er volgend seizoen geleidelijk toeschouwers naar de wedstrijden in het Duits betaalde voetbal mogen.

Directeur Christian Seifert van de DFL heeft maandag contact opgenomen met het Ministerie van Volksgezondheid om te kijken hoe een terugkeer van fans in de stadions het beste kan verlopen.

Seifert zegt te begrijpen dat het voetbal geen uitzonderingspositie mag innemen. Maar nu het aantal besmettingen met het coronavirus terugloopt, ziet hij dat er overal in Duitsland veel veiligheidsmaatregelen langzaam worden versoepeld. In zijn ogen kan ook het betaalde voetbal daar van profiteren.

Gesterkt

De Bundesliga wordt dit seizoen afgemaakt zonder publiek en met strikte regels om het coronavirus tegen te gaan. Seifert voelt zich gesterkt door uitspraken van Horst Seehofer, de minister van Binnenlandse Zaken. „Ik heb er vertrouwen in dat we het publiek in het nieuwe seizoen geleidelijk aan weer binnen kunnen laten”, zei hij zaterdag. „Niet meteen allemaal, zoals voor de uitbraak van corona. Maar met minder toeschouwers, zodat we afstand tussen de stadionbezoekers behouden.”

Een concrete uitwerking is er nog niet, zegt Seifert. Zo is het nog onduidelijk hoe het geringe aantal tickets over de vele seizoenkaarthouders moet worden verdeeld. Seifert hoopt dat er ook snel meer journalisten (op dit moment maximaal 10) en fotografen (maximaal 3) naar een wedstrijd mogen.