Fortuna en FC Groningen: akkoord over transfer Mark Diemers

Print
Fortuna en FC Groningen: akkoord over transfer Mark Diemers

Mark Diemers. Afbeelding: Pro Shots/Joep Leenen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard en FC Groningen zijn naar eigen zeggen akkoord over een overgang van middenvelder Mark Diemers. Dat Feyenoord zich maandag nog meldde bij Diemers komt te laat als het aan de twee clubs ligt.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen laat weten dat hij er vanuit gaat dat Diemers komend jaar in Groningen speelt. „We hebben een mondeling akkoord met allebei. Dan is het voor mij duidelijk.”

Dat de deal waarmee ongeveer een miljoen euro gemoeid zou zijn zo lang op zich liet wachten had te maken met het contract van Diemers. Daarin staat dat de middenvelder recht heeft op 10 procent van de transfersom. Fortuna wilde dat Diemers van dat bedrag zou afzien, Diemers wilde daar niks van weten. „Maar dat is inmiddels ook opgelost”, aldus Fledderus.

Lees ook: Feyenoord meldt zich bij Fortuna voor Mark Diemers

Akkoord

Een lezing die door Fortuna wordt bevestigd. Ivo Pfennings laat weten dat er inderdaad een mondeling akkoord is en geeft aan dat het contract met Diemers wordt gerespecteerd. De interesse van Feyenoord komt dan ook te laat volgens de twee clubs.

De Rotterdammers meldden zich de afgelopen dagen bij Diemers. Dick Advocaat raakte gecharmeerd van Diemers in de drie ontmoetingen die Feyenoord met Fortuna Sittard had en wilde hem graag binnenhalen. Hoe Diemers er zelf in staat viel maandag niet te achterhalen. Hijzelf en zijn zaakwaarnemer waren niet bereikbaar voor commentaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu