Komend weekend kan het broeierig warm worden

Print
Komend weekend kan het broeierig warm worden

Afbeelding: Getty Images

De temperatuur gaat de komende dagen omhoog. Dinsdag merken we daar nog niet veel van, maar in het weekend kan het wel eens broeierig warm worden.

De komende dagen zien we vaker de zon, maar van de buien zijn we nog niet helemaal af. ,,Maandag zagen we ook al wat pittige buitjes, met name in het oosten maar ook in het zuiden van het land. In de nacht klaart het op”, aldus weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

Bekijk de actuele weersverwachting

Dinsdag ontstaat er meer bewolking, met lokaal nog een enkele bui. ,,Maar het blijft grotendeels een droge dag”, aldus Janssen. We hebben te maken met dezelfde temperaturen als maandag. ,,Op veel plekken zelfs een fractie lager”, stelt de meteoroloog. ,,Maximum 19 graden, elders net even iets koeler.”

Benauwd

Vanaf woensdag gaat de temperatuur omhoog, met lokaal 20 graden in het zuiden van het land. Vanaf donderdag krijgen we te maken met nog hogere temperaturen, boven de twintig graden, maar lokaal is er wel kans op een bui.

Vrijdag is de temperatuur op veel plaatsen zomers en dat houdt ook in het weekend aan. ,,Zeker zaterdag, want dan kan het benauwd aanvoelen”, weet Janssen. In vrijwel heel het land kan de temperatuur oplopen tot boven de 25 graden en in het zuiden en zuidoosten sluit Weerplaza niet uit dat het zeer lokaal 30 graden en dus tropisch warm kan worden. ,,Benauwd weer in Nederland met hoge temperaturen dat betekent natuurlijk ook kans op een klap onweer en dat levert weer een lagere temperatuur op voor de zondag.” Het lijkt er op dat de warmte niet van lange duur is.