Château de Raay (Baarlo) na metamorfose verder onder nieuwe naam

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Sandton Château de Raay in Baarlo gaat verder als Pillows Charme Hotel Château De Raay. Een nieuwe naam, een nieuw interieur, een nieuwe keuken. Maar de eigenaar is dezelfde.

Het persbericht doet in eerste instantie vermoeden dat het om een overname gaat. ‘De Pillows groep voegt dit zesde, unieke chateau-hotel toe aan haar collectie.’ Maar een telefoontje zorgt voor opheldering: zowel Sandton als Pillows is onderdeel van de International Hotel Management Group (IHMG). Het verschil tussen beide hotelketens: Sandton staat voor ‘plezierig’ en ‘sympathiek’, Pillows voor ‘elegant’, ‘een bijzondere setting’ en ‘enerverende bestemming’.

Luxer “De Pillows hotels zijn mooier gelegen en luxer”, licht Rianke Walda van IHMG het verschil toe. “Château de Raay is bij uitstek een hotel dat in deze formule past.” Het Baarlose kasteel onderging de afgelopen maanden een metamorfose, met een compleet nieuw interieur. “Het is moderner en frisser geworden”, zegt Walda. “Zonder dat het ten koste gegaan is van de sfeer en allure die bij een kasteel hoort.”

Restaurant Ook de keuken is veranderd. De nieuwe chefkok Mathijs van Milt van het restaurant, De Tuin van de Barones, kookt ‘wereldse klassiekers in een eigentijds jasje’. Door corona is het hotel zo’n 3 maanden later geopend dan gepland. Behalve in Baarlo zijn er Pillows hotels in Amsterdam, Zwolle, Gent en Brussel (2).

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg