Autobezit voor tweederde van de Europeanen belangrijker door corona

Print
Autobezit voor tweederde van de Europeanen belangrijker door corona

Afbeelding: AD/Shutterstock

Europeanen vinden het bezitten van een eigen auto belangrijker dan voorheen. In Nederland zegt 57 procent de eigen auto nog meer te waarderen. Europees gezien ligt dat percentage met bijna 66 procent nog hoger.

Dit blijkt uit onderzoek van de Europese autoverkoopsite Autoscout24 naar het auto-koopgedrag in Europa onder 3609 respondenten. Het openbaar vervoer wordt ook massaal gemeden. Driekwart van de Europeanen peinst er niet over om met de bus, tram, trein of metro te reizen. Vooral Italianen (84 procent) en Belgen (82 procent) maken hier momenteel zo min mogelijk gebruik van.

Autodelers

Opvallend is ook dat ‘autodelers’ minder hebben minder last van smetvrees dan gedacht. Eind april en begin mei herstelde het aantal boekingen bij het Nederlandse particulier autodeelplatform SnappCar met 300 procent en dat is veel sneller dan de directie had verwacht.

Het aantal boekingen ligt zelfs circa 15 procent boven het niveau van dezelfde periode in 2019. ,,Na een korte dip in maart is het opvallend hoe razendsnel autodelen groeit in deze coronaperiode”, aldus directeur Victor van Tol in een verklaring.

,,Mensen ontdekken de deelauto als alternatief voor het openbaar vervoer of voor het kopen van een eigen auto, zo blijkt uit onze cijfers.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen