Schreuder per direct weg bij Hoffenheim: ‘Andere blik op toekomst’

Print
Schreuder per direct weg bij Hoffenheim: ‘Andere blik op toekomst’

Alfred Schreuder. Afbeelding: Marius Becker/dpa-Pool/dpa

Alfred Schreuder en Hoffenheim zijn per direct uit elkaar. Dat maakt de Duitse club dinsdag bekend.

Het contract van Schreuder liep nog tot 2022. Het was zijn eerste seizoen bij de club uit de Bundesliga nadat hij overkwam van Ajax. Daar was hij de assistent van Erik ten Hag.

,,Alfred stabiliseerde het team na de afgelopen zomer en zorgde ervoor dat we bovenin de middenmoot staan”, vertelt technisch directeur Peter Görlich. ,,We hebben verschillende meningen op enkele belangrijke vlakken, waardoor een samenwerking tot na dit seizoen niet logisch zou zijn”, gaat voetbaldirecteur Alexander Rosen verder. ,,We danken Alfred voor zijn belangrijke werk en de vriendelijke oplossing die we nu hebben gevonden.”

‘Verschillende meningen’

,,Ik wist al snel dat het een grote uitdaging zou worden om hier te werken”, vertelt Schreuder. ,,Ik ben de club dankbaar, maar helaas konden we niet overeenkomen hoe de club in de toekomst geleid moet worden. Het is niet vreemd om verschillende meningen te hebben. Dan moet je eerlijk zijn en de uitkomst accepteren.”

Na de herstart van de Bundesliga in mei won Hoffenheim twee duels, werd er twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Daardoor staat het team nu op een zevende plek met 43 punten. Concurrent Wolfsburg heeft twee punten meer, terwijl Leverkusen en Gladbacht uit het zicht zijn met 56 punten.