Slachthuis Helmond weer deels open

Print
Slachthuis Helmond weer deels open

Personeel van slachthuis Van Rooi Meat in Helmond heeft het werk weer hervat. Afbeelding: ED/vrm

Het slachthuis van het bedrijf Van Rooi Meat in Helmond is deels open. Het gaat om een testgroep, bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen van het bedrijf, die toewerkt naar de volledige opening op 17 juni.

Het slachthuis werd twee weken geleden gesloten nadat er opnieuw medewerkers positief waren getest op het coronavirus. Toen vervolgens bij een steekproef 17 procent van 200 medewerkers positief testte, besloot de Veiligheidsregio het bedrijf langer dicht te houden.

Lees ook: Slachterij Helmond dicht: één op de zes geteste werknemers besmet

„Om te kunnen starten met de test op beperkte schaal moest worden voldaan aan strenge eisen ten aanzien van het veilig werken, reizen en wonen van de betreffende medewerkers. Denk hierbij aan het laten schoonmaken van Van Rooi Meat door een gespecialiseerd bedrijf en het opstellen en uitvoeren van een protocol voor een dagelijkse toetsing op gezondheid en welzijn van medewerkers. De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft de bevoegdheid om de naleving van de maatregelen te controleren en zo nodig hierop te handhaven”, meldt de Veiligheidsregio.