Bouw zorgcomplex met zeventien woningen in Klimmen van start

Print
Bouw zorgcomplex met zeventien woningen in Klimmen van start

Wethouder Peter Thomas (links), Joop Petit (Holikiday) en Arno van den Berg (Vivent Het Andere Wonen). Afbeelding: Gemeente Voerendaal

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Op de plek van de gesloopte buurtsuper in Klimmen is begonnen met de bouw van een woonservicecomplex voor kwetsbare senioren.

Aan de Klimmenderstraat 44-46 komt een wooncomplex worden met zeventien zorgappartementen. De meeste woningen vallen in de categorie sociale huur, enkele woningen zijn bestemd voor de ‘middenhuur’. In het souterrain komen gemeenschappelijke ruimten en een bedrijfswoning voor de ondernemer. Er wordt een gemeenschappelijke tuin gerealiseerd achter het complex.

Het nieuwe complex is bedoeld voor mensen die een indicatie hebben voor de Wet langdurige zorg, maar nog te goed zijn voor een plek in een verzorgingstehuis. Vivent, Het Andere Wonen zal zowel de woningen verhuren als de zorg verlenen.

Dorpen

In eerste instantie had de gemeente in 2017 een overeenkomst getekend met Waals Vastgoed. Met wederzijds goedvinden heeft Holikiday b.v. de rol van ontwikkelaar overgenomen. „Holikiday ontwikkelt en realiseert betaalbare kleinschalige woonservicecomplexen voor kwetsbare ouderen met een AOW en/of een klein pensioen in dorpen”, aldus de gemeente. „Waarbij de verbinding met de buurt wordt gelegd.”

Toestemming

Het buurtsuperpand in de Klimmenderstraat stond jarenlang leeg. Ook de naastgelegen woning is gesloopt. Voerendaal kreeg toestemming voor het project vanwege de vraag naar zorgwoningen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen