Populaire Venrayse wandeldriedaagse gaat voor herkansing

Print
Populaire Venrayse wandeldriedaagse gaat voor herkansing

Met een beetje geluk kan er dit jaar toch nog worden gewandeld. Afbeelding: meerdaags wandelevenement venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Venray is hard op weg om een hotspot op de wandelkaart te worden en laat zich niet zomaar door corona van koers brengen. Als het even kan, wordt de afgelopen weekeinde afgelaste driedaagse dit jaar nog ingehaald.

Van 5 tot 7 juni zou de derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray plaatsvinden. „De routes lagen klaar, de sponsoring was zo goed als rond en de aanmeldingen stroomden binnen. We lagen al dertig procent voor op schema”, meldt woordvoerder Michel Thomassen. Tot de opmars ineens tot stilstand kwam. Wat de organisatie, gemeente en sponsors betreft volgt in oktober een herkansing.

Corona stak abrupt een stok tussen de zevenmijlslaarzen waarmee het meerdaagse wandelevenement op een nieuw record afstevende. De première bracht in 2018 al 1100 mensen op de been, 600 meer dan verwacht. Vorig jaar verschenen, ondanks de hitte, ruim 1700 deelnemers aan de start. Alles wees erop dat ook de prognose voor dit jaar, tweeduizend wandelaars, ruimschoots overtroffen zou worden. Wat hen vooral aantrekt, is de flexibele opzet. De vrijheid om vlak voor de start te kunnen bepalen hoe ver je wil lopen. „Niks moet, alles mag. Het is niet verplicht om elke dag de afstand af te leggen waarvoor je hebt ingeschreven. We hebben drie basisroutes van 10, 20 en 30 kilometer, die aan elkaar zijn gelust. Je komt steeds terug bij het vertrekpunt en kunt daar kiezen of je stopt of verder wandelt.”

Die ongedwongenheid maakt het wandelevenement, dat vorig jaar werd uitgebreid van twee naar drie dagen, geschikt voor zowel beginnende recreanten als doorgewinterde kilometervreters. „En ideaal als opmaat voor de Nijmeegse vierdaagse, die normaal gesproken een maand later volgt.”

Maar dat is in het ‘nieuwe normaal’ dus anders, nu hét wandelfeest van het jaar is gecanceld. De Venrayse mini-variant zou voor veel teleurgestelde vierdaagse-lopers een alternatief kunnen zijn. De organisatie van het meerdaags wandelevenement wil zich volgens Thomassen geenszins meten met de ‘grote broer’, maar doet er niettemin alles aan om het deelnemers naar hun zin te maken. Met elke dag drie nieuwe routes, verteer en vertier op stopplaatsen en sfeer langs het parkoers. De oproep aan muziekgroepen om voor Stimmung te zorgen, wordt daarom herhaald. Kapellen, bands en koren kunnen zich weer aanmelden. Onder voorbehoud dus. Want zolang het virus heerst, is niets zeker.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen