Een jaar van uitersten voor Limburgs beste camping

Print
Een jaar van uitersten voor Limburgs beste camping

Trudy Hanraets van camping Boszicht hoopt op betere tijden. Afbeelding: susan gilisen

Lottum -

Camping Boszicht in Lottum won in januari een Gouden Zoover Award op de vakantiebeurs, maar heeft die prijs door alle coronaperikelen nog altijd niet kunnen verzilveren. Het jaar 2020 is er een van hoge pieken en diepe dalen.

‘Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt’, schreef de Duitse dichter Goethe ooit. Campingeigenaren Trudy Hanraets en Dave Bos zijn van het ene in het andere uiterste beland. Het zal je maar overkomen: uitgeroepen worden tot beste accommodatie van Limburg en daar dan vervolgens geen munt uit kunnen slaan. Extra wrang is dat ze hun parel aan de kroon niet eens mogen laten zien. Het splinternieuwe sanitairgebouw scoort in vrijwel alle reviews van 2019 een dikke tien, maar dit jaar heeft slechts een enkeling mogen ervaren waarom douchen op minicamping Boszicht in Lottum minstens zo aangenaam is als thuis en volgens sommige gasten zelfs luxueuzer. Wrang voor het hardwerkende koppel, dat wordt geroemd om zijn gastvrijheid. „Het is vooral erg krom allemaal”, verzucht Trudy. „Wij moeten onze sanitaire ruimtes gesloten houden, terwijl in de horeca de toiletten gewoon open zijn.” Daar komt bij dat in de buurlanden het beleid wel al is versoepeld. In Duitsland en België zijn gemeenschappelijke sanitairvoorzieningen op campings weer open. Ook in Zeeland is dat inmiddels het geval. „Dan kan het bij ons toch ook?”

Dooie mus

Eind vorige maand leek het er even op dat het slot ook aan deze kant van de grens eindelijk van de deur kon. De gemeente Horst aan de Maas maakte campingeigenaren blij met een dooie mus door aan te kondigen dat kampeerders per 1 juni weer gebruik konden maken van centrale toiletten, maar werd door de Veiligheidsregio teruggefloten. Een koude douche. „Het ziet er naar uit dat in elk geval tot 1 juli alles dicht blijft.”

Tot nog toe louter kommer en kwel dus voor de beste minicamping van Limburg, op zoover.nl bewierookt met superlatieven als ‘fabuleus’ en ‘onwijs fijn’. En het jaar begon nog wel zo mooi, met een ongekende hausse aan reserveringen na het winnen van de Gouden Zoover Award. Twee maanden later ging het net zo hard crescendo met de annuleringen. „In no time werd alles weer afgezegd. Muisstil was het in het voorjaar. Inmiddels komt het weer op gang. In juli en augustus zijn we volgeboekt. Maar juni is om te janken.”

Vijfsterren ‘badkamer’

Vooralsnog hebben de logées in de trekkershut het rijk alleen in de gelauwerde vijfsterren ‘badkamer’, die Trudy en Dave eigenhandig hebben gebouwd. „En honderd procent coronaproof is”, voegt ze eraan toe. Wie weet scoort Boszicht in de reviews over 2020 ook op dat punt zo’n hoog cijfer dat de publieksprijs wordt geprolongeerd. Trudy is daar niet mee bezig. „Ik ben al blij als de wc’s snel weer open kunnen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen